Wat is ‘passief inkomen’ genereren nu eigenlijk?

woensdag, 20 mrt 2024

Wie geïnteresseerd is in online ondernemen zal de term passief inkomen ongetwijfeld kennen. Je hoort er steeds vaker over. Er heerst nog wel een soort taboe op, want passief inkomen genereren, dat klinkt als slapend rijk worden. Of als te lui zijn om je geld op een ‘normale’ manier te verdienen. Dat is jammer. Passief inkomen genereren is eigenlijk een heel slimme manier om geld te verdienen. Al veel mensen weten sinds de opkomst van internet indruk te maken met hun online inkomen.  

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook een tijd gedacht heb dat er iets niet in de haak was met passief inkomen. Al die duizelingwekkende cijfers over duizenden euro’s per maand verdienen door online te ondernemen. Maar ik ben me er eens goed in gaan verdiepen en de markten voor online ondernemen zijn echt gigantisch. Ik heb diverse boeken gelezen en het internet uitgepluisd om er meer over te weten te komen. Uiteindelijk besloot ik me aan te melden voor het Become Financially Free membership van Rowena Rousseau. Ik kreeg een mooie korting en wilde het gewoon ‘low key’ allemaal eens gaan bekijken.

De missie van Rowena Rousseau

Rowena is op dit vlak wel echt een instituut als je het mij vraagt. Wie haar volgt op social media zal misschien het gevoel krijgen dat deze jonge dame iedereen de ogen wil uitsteken met haar indrukkende omzetcijfers en eindeloze stories over vakanties naar zonnige oorden. Maar de missie van Rowena is om te zorgen dat andere vrouwen ook gaan leren passief inkomen te genereren. En dat zij daar op haar beurt weer geld mee verdient… hee, dat heet ondernemen, toch?    

Nog even een korte introductie van Rowena: In 2022 raakte ze financieel even flink van het spoor toen diverse betalingen van klanten uit bleven. In korte tijd kwam ze in diepe schulden terecht, maar ze zette haar schouders eronder en verdiepte zich in duurzame online verdienmodellen. Verdienmodellen die bijvoorbeeld gericht zijn op de verkoop van digitale producten, affiliate marketing, cursussen, kennisproducten en een membership. In tijd van minder dan een jaar wist ze haar omzet te verhogen naar € 30.000 per maand. Nu leert ze andere vrouwen hoe zij, eventueel naast een baan, ook duurzame verdienmodellen kunnen opzetten.

Duurzaam en passief inkomen genereren

In het stukje ‘duurzaam’ zit eigenlijk de clue. Passief inkomen klinkt namelijk alsof je er niets voor hoeft te doen. Dat is natuurlijk niet waar. Je moet er eerst tijd en effort instoppen om je verdienmodel goed in te richten en te optimaliseren qua keywords. Na verloop van tijd gaat je business lopen en heb je er steeds minder omkijken naar, terwijl je er wel consistent geld mee verdient. Dat is duurzaam en indirect passief, zo zie ik het. Je kunt het allemaal doen op je eigen tempo en waar en wanneer jij wilt. Het bracht mij persoonlijk op het idee om mijn website geschikt te maken voor affiliate marketing, het ontwikkelen van een kennisproduct (de e-guide Hoe kom ik met mijn bedrijf in de media) en het verkopen van digitale producten via Etsy.

Het voordeel van het membership van Rowena is dat je er alle informatie vindt die je nodig hebt om te starten met de verdienmodellen die jij leuk vindt. Guides, masterclasses en webinars, Rowena biedt een heel compleet membership. Daarnaast kun je er met andere members sparren. We delen er successen, maar ook vragen met elkaar. Vaak doe je dit alleen, dus dan werkt het extra motiverend wanneer je elkaar online even op kunt zoeken. In 2024 worden er nog meer verdienmodellen om aan te werken toegevoegd, zoals print-on-demand, YouTube Cash Cow-kanalen, beleggen, vastgoed, verkoop via eigen shops en Pinterest. Ook het starten en laten groeien van een eigen membership kun je dan gaan leren.

Zelf aan de slag met passief inkomen

Nieuwgierig geworden naar het membership? Je kunt nu met een leuke korting van 20% lid worden. Gebruik dan de volgende code bij je aanmelding: XA8HUIW

Je kunt kiezen voor twee niveaus: Basis (€14,95 per maand) en Premium (€59 per maand). Check de website wat er wel en niet inbegrepen zit per toegangsniveau. Het BFF Membership is na 6 maanden maandelijks opzegbaar. Met de bedragen die je kunt gaan verdienen is de maandelijkse investering natuurlijk peanuts, dus zeker de moeite waard!

Categorieën

De blogs van de Rappe Redacteur bevatten affiliate links. Als je op deze links klikt en iets koopt, dan krijgt de Rappe Redacteur daar een commissie over. Het kost jou niks, maar het zorgt dat je alle content hier gratis kunt lezen. En soms kun jij ook een leuke korting krijgen op je aankoop. Dus, iedereen blij 😉