Corrigeren

Een tekst zonder fouten

Gekscherend word ik wel eens bestempeld als taalnazi. Wanneer ik een schrijffout zie in een boek of zelfs op een pak melk, zou ik het liefst contact opnemen met de betreffende uitgever of producent om het te laten corrigeren. Noem me een beetje gek, maar ja, dat is de aard van het beestje. Voor mij geen grotere voldoening dan een tekst ontdoen van lelijke spelfouten.

Wanneer ik alleen maar puur op spelling en grammatica hoef te letten, kun je me dus ook inzetten als corrector. De Nederlandse taal zit vol met allerlei regeltjes. Niet alleen over d’s en t’s, maar ook wat betreft hoofdletters, koppeltekens en ga zo maar door. Het verschil tussen redigeren en corrigeren is misschien niet groot, maar het is er wel degelijk.

Of je nu een A4-tje hebt om na te kijken of een heel boekwerk, je kunt het allemaal bij me neerleggen. Net als bij het redigeren zie ik de betreffende tekst ook graag vooraf in. Op die manier kan ik je een passende offerte met een tarief per uur bieden voor correctiewerk.

,,Met mijn ervaring als freelance journalist en redacteur weet ik inmiddels hoe medialand werkt. Wanneer ik te maken heb met ondernemers, merk ik dat zij vaak nog wel wat te leren hebben op dat vlak. Daar help ik graag een handje bij.”