Redigeren

Een tekst (beter) leesbaar maken

Als redacteur laat ik graag mijn kritische blik over teksten gaan die door iemand anders geschreven zijn. Sommige dingen zijn een kwestie van smaak en dus niet per se goed of fout, maar er zijn meerdere manieren om te zorgen dat een tekst goed leesbaar is en aansluit bij de doelgroep.

Ik kan met je meedenken

Over de opbouw van een tekst, de schrijfstijl, het taalgebruik enzovoort. Soms is het voldoende om een paar kleine aanpassingen te doen, maar het kan ook zijn dat het beter is om een tekst (deels) te herschrijven. Dat gebeurt uiteraard in overleg. Afhankelijk van de situatie lever ik je een document aan met opmerkingen ter verbetering of een document met een (deels) nieuwe tekst die je dan als eindproduct kunt gebruiken.

Om vooraf te weten waar je aan toe bent, zie ik de tekst graag in voor we met elkaar in zee gaan. Dan kan ik een zo realistisch mogelijke inschatting maken van de kosten per uur.

,,Met mijn ervaring als freelance journalist en redacteur weet ik inmiddels hoe medialand werkt. Wanneer ik te maken heb met ondernemers, merk ik dat zij vaak nog wel wat te leren hebben op dat vlak. Daar help ik graag een handje bij.”