Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen.

Welke soorten tekst schrijft de Rappe Redacteur?

Je kunt mij voor zowel journalistieke als commerciële teksten inzetten. Denk aan interviews, reportages, columns, webteksten, advertorials. Daarnaast redigeer ik ook teksten. Dat houdt in dat ik niet alleen de spel- en grammaticale fouten eruit haal, maar dat ik ook kijk naar zinsbouw en stijl.

Wat is het verschil tussen journalistieke en commerciële teksten?

De grens tussen journalistiek en commercie is tegenwoordig steeds vager dan vroeger. Wie een journalistiek stuk schrijft, heeft een redactioneel doel, geen marketingdoel. Er hoeft niet iets verkocht te worden. De journalistieke stukken die ik schrijf zijn bijvoorbeeld interviews en reportages voor de uitgaves van DPG Media waaronder de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Een webtekst voor een bedrijf dat recreatiewoningen verkoopt heeft een commerciële inslag.

Wat zijn de tarieven voor journalistieke en commerciële teksten?

Tarieven zijn heel afhankelijk van het soort opdracht. Voor kranten en tijdschriften werk ik vaak met een woordtarief. Maak ik teksten voor een website of een flyer, dan reken ik doorgaans een uurtarief. Vooraf maak ik dan een inschatting van het aantal uren om zo een projectprijs af te kunnen spreken. Dan weet iedereen waar die aan toe is. Neem gerust vrijblijvend contact op om je opdracht aan me voor te leggen.

Is de Rappe Redacteur ook inzetbaar voor vaste uren?

In overleg kun je me ook voor vaste uren inhuren. Dat is wel afhankelijk van het aantal opdrachten dat ik heb lopen. Om niet in de knoei te komen met mijn planning, kan ik maximaal 12 uur per week op vaste basis werken. Vraag gewoon even hoeveel ruimte ik nog heb.

Kan ik samenwerken voor de blog van de Rappe Redacteur?

Als Rappe Redacteur heb ik ook een blog waar ik blogs en columns schrijf voor ondernemende moeders. Thema’s variëren van ondernemen tot shoppen en van gezondheid tot interieur. Heb je een product of dienst dat je onder de aandacht wilt brengen en dat bij die doelgroep past? Ik hoor graag je voorstel voor een samenwerking!

Hoe kom ik met mijn bedrijf in de media?

Adverteren helpt om in de media te komen, maar gratis publiciteit is natuurlijk nog beter. Er zijn verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Met de guide ‘Hoe kom ik met mijn bedrijf in de media?’ die ik schreef, kun je daar mee aan de slag.

Contactgegevens

Zo kun je mij bereiken

De Rappe Redacteur

Weeldeweg 2
4328 NC Burgh-Haamstede

Mail: mariska@derapperedacteur.nl
Tel: +31(0)6 42 140 644

“Iedereen kan een schrijver worden. Het is de kunst een schrijver te blijven.”

Harlan Ellison

Schrijver