Je pensioen regelen bij BrightPensioen is een makkie

woensdag, 06 mrt 2024

Je moet er iets voor regelen, maar voor veel ondernemers is het een ver-van-je bed-show: je pensioen. Ik heb het ook jarenlang voor me uit geschoven. Tot ik op 36 was en dacht, als ik het nu niet doe, sla ik mezelf straks voor mijn kop. Ik zal je vertellen, je pensioen regelen bij BrightPensioen is een makkie.

Hoe ik bij BrightPensioen terecht gekomen ben, weet ik eigenlijk niet meer zo goed. Je ziet wel eens wat op internet, collega’s geven je een tip en ja, ik moest het tóch een keer regelen, dus heb ik hun website goed uitgepluisd. En me eindelijk echt verdiept in mijn pensioen. Ik had namelijk allerlei kleine pensioenen en die had ik ook nog eens afgekocht. Wat betekende: nul extra pensioencenten tegen de tijd dat ik recht op AOW heb. Inmiddels ben ik gelukkig al een tijdje lid van BrightPensioen.

Social enterprise

Dat klinkt wel lekker catchy en verantwoord, een social enterprise. Dat is BrightPensioen namelijk. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? In het Nederlands heb je het gewoon over een sociale onderneming en dat houdt in dat een onderneming wel een verdienmodel heeft en ook winst maakt, maar dat dat niet het doel op zich is. Een social enterprise onderneemt vanuit een maatschappelijke missie. Kort door de bocht: ze willen goed doen met geld. Als je er meer over wilt weten, kijk dan zeker even op Social Enterprise NL. Daar staat het nog uitgebreider uitgelegd. Overigens schreef Sjaak Zonneveld, een van de oprichters, een interessant boek over Het nieuwe werken aan je pensioen.

Foto: BrightPensioen

Lid worden van BrightPensioen

Dus: BrightPensioen wil goed doen. En dat bereiken ze door te werken in de vorm van een coöperatie. Ga je je pensioen daar regelen, dan word je als deelnemer lid van de coöperatie. In feite zijn alle leden (en dat zijn er al 25.000!) mede-eigenaar van de onderneming. BrightPensioen verdient geld doormiddel van een lidmaatschap en dus niet aan jouw zuurverdiende centen die je inlegt voor je pensioen. Dat lidmaatschap kost je een vast bedrag per jaar, je weet precies waar je aan toe bent.

Pensioenrekening openen

Wanneer je pensioen gaat opbouwen bij BrightPensioen open je een pensioenrekening waar je maandelijks een bedrag op inlegt. Dit geld staat vast tot je pensioen. Wil je eenmalig een extra bedrag inleggen? Dat kan ook. Of een paar maanden even een lager bedrag? Ook geen probleem. Het is allemaal flexibel, overzichtelijk en transparant. Je kunt naast een pensioenrekening ook een beleggingsrekening openen die je voor iets anders dan je pensioen kan gebruiken. Voor de studie van je kind, een grote reis of een tussenpensioen. Dit geld kun je dus wel opnemen wanneer je wilt. Je betaalt niets extra voor deze rekening, het zit in hetzelfde lidmaatschap als voor je pensioenrekening.

Foto: BrightPensioen

Voor bijna iedereen is er een BrightPensioen

Het mooie is dat BrightPensioen er niet alleen voor ZZP’ers is. Wanneer je in loondienst bent en je bouwt bij je werkgever geen pensioen op, dan kun je dat hier lekker zelf regelen. Ben je DGA of werkgever? Dan kun je ook met BrightPensioen in zee. Ja, deze social enterprise is goed bezig. En dat vinden veel Nederlanders, want van Trustpilot krijgen ze maar liefst 4,8 sterren van de 5. Dat geeft een lekker gevoel toch?

Pensioen opbouwen is leuk

Op de website van BrightPensioen kun je altijd inloggen en inzage hebben in je pensioenoverzicht. In één oogopslag zie je wat je hebt ingelegd, hoe de beleggingen zich ontwikkeld hebben en wat de huidige waarde is. En niet onbelangrijk: wat je per maand aan koopkracht hebt op het moment dat je met pensioen gaat. Dat alles hebben ze dan in een heel vrolijke vormgeving gegoten en er zijn bovendien regelmatig webinars te volgen om meer te weten te komen over verschillende onderwerpen rondom pensioen. Zo wordt het eigenlijk gewoon leuk en een makkie om je pensioen te regelen.  

Categorieën

De blogs van de Rappe Redacteur bevatten affiliate links. Als je op deze links klikt en iets koopt, dan krijgt de Rappe Redacteur daar een commissie over. Het kost jou niks, maar het zorgt dat je alle content hier gratis kunt lezen. En soms kun jij ook een leuke korting krijgen op je aankoop. Dus, iedereen blij 😉