Goed idee van HEMA

donderdag, 22 feb 2024

Hema zit bij ons Nederlanders wel een beetje in het DNA. Wie houdt er nou niet van de Hema? Het is niet voor niets een van de dingen die mensen missen als ze geëmigreerd zijn. Je kunt bij Hema zowat voor alles dat je maar nodig hebt terecht en ze gaan ook nog eens met hun tijd mee op het gebied van milieu en duurzaamheid. Goed idee van Hema!

Goed idee producten

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen, de goed idee producten van Hema. Van die dingen dat je denkt, he, da’s handig. Oplaadbare fietslampjes, meegroeibroeken en herpakpapier. Deze producten ontwerpen ze zelf en bij ieder goed idee dat er bedacht wordt, kijkt Hema kritisch welke grondstoffen en materialen ze gebruiken, of de verpakking recyclebaar is en welke impact het heeft op mens en milieu.

Uitstoot van Hema omlaag

Het plan is namelijk om de CO2 uitstoot van Hema in 2030 met 75% omlaag te brengen. Daarnaast hopen ze die voor de rest van de keten te halveren. Hoe? Het liefst gebruikt Hema zo min mogelijk verpakkingsmateriaal of in plaats van plastic kiezen ze voor biobased plastic. Ook de grondstoffen zijn zo duurzaam mogelijk. Denk aan biologisch of gerecycled katoen, dierenleedvrij wol en dons en goede palmolie. Goed idee, goed bezig Hema.

Favoriete goed idee producten

De afgelopen jaren zijn er al veel leuke goed idee producten verschenen bij Hema. Ik licht vier van mijn persoonlijke favorieten voor je uit.

Navulbaar notitieboekje

Als journalist ben ik zowat verslaafd aan notitieboekjes. Het handige van dit navulbare notitieboekje is dat je er gewoon steeds nieuw papier in kunt doen. Door de drukknopen is ie in dikte verstelbaar en in de lus stop je je lievelingspen. Zo blijf je lekker georganiseerd.

Tweedekans handhoeken

Als absolute fan van tweedehands kleding, gaat mijn hart alleen al sneller kloppen van de naam van dit goed idee product. Meestal gaan handdoeken wel lang mee (bij mij althans), maar zo af en toe wil je toch een paar nieuwe exemplaren aanschaffen. Deze tweedekans handdoeken zijn heerlijk zacht, verkrijgbaar in mooie kleuren én gemaakt van gerecycled katoen. O ja, en fijn geprijsd.  

Doorgeeflabel in jassen

Kinderen groeien altijd zo snel uit hun kleding. Ik draai er mijn hand dan ook niet voor om om kinderkleding te ruilen of door te geven. Zonde om weg te doen als het nog goed is toch? Door het doorgeeflabel in de jassen van Hema kun je wel de naam van je kind erin zetten, maar de volgende gebruikers kunnen dat ook doen. Simpel en handig.

Herpakpapier

Als er nou iets is dat ik verspilling vind, is het al het cadeaupapier dat even om een cadeautje heen zit, verscheurd wordt en in de vuilnisbak belandt. Dus het herpakpapier vind ik echt te gek. Het is gemaakt van stof en er zitten linten aan met klittenband om het dicht te kunnen maken. Als ontvanger bewaar je het in (ook al zo’n handig) klapkratje en na een paar verjaardagen zit je nooit meer zonder inpakpapier in huis.  

Categorieën

De blogs van de Rappe Redacteur bevatten affiliate links. Als je op deze links klikt en iets koopt, dan krijgt de Rappe Redacteur daar een commissie over. Het kost jou niks, maar het zorgt dat je alle content hier gratis kunt lezen. En soms kun jij ook een leuke korting krijgen op je aankoop. Dus, iedereen blij 😉