Review: De route naar €100.000 per jaar

donderdag, 09 mei 2024

Ondernemer ben je vaak vanwege de vrijheid en het maken van je eigen keuzes. Maar er moet natuurlijk wel gewoon geld verdiend worden. Als freelancer vind ik dat soms best een uitdaging. Je stelt jezelf een doel en dan moet je dat wel waarmaken. Een van die magische doelen is het behalen van  €100.000 omzet per jaar. Suzanne van Duijn geeft je met dit boek een inkijkje in haar route naar €100.000 per jaar.

Wat ik vooral leuk vind aan het boek is dat de auteur heel open is over haar cijfers. Het is ook heel fijn om te lezen over haar twijfels en onzekerheden. Die zijn vaak herkenbaar en het is fijn om te zien dat anderen net zo worstelen met het ondernemerschap als jij. Van Duijn nam in haar boek inspirerende voorbeelden en casestudies van succesvolle ondernemers op. Deze verhalen geven niet alleen inzicht in wat werkt, maar ook in de obstakels die op de weg naar succes overwonnen moeten worden. Ze deelt ondertussen haar eigen weg naar die ton omzet en het wordt wel duidelijk dat doorzettingsvermogen key is.  

Lucratieve business

In het boek besteedt Van Duijn uitgebreide aandacht aan verschillende marketingstrategieën. Van online marketing en social media tot traditionele vormen van adverteren. Ze vertelt over de verdienmodellen die ze zelf uitprobeerde. Je vindt niet alleen theorie, maar ook praktische tips waar je zelf wat mee kunt. Maar eerlijk is eerlijk, ik las er ook wel over strategieën en verdienmodellen waar ik zelf niets mee heb. Zo behoren het verkopen van 1-op-1 programma’s of het geven van webinars en cursussen niet bepaald tot mijn ambitie. Lucratieve business, blijkt uit de cijfers, alleen niet aan mij besteed.

Quote uit het boek:

,,Doelen zijn mooi als richtlijn, maar als je er net onder zit, mag je ook heel trots zijn.”

Zakelijke en persoonlijke ontwikkeling

Soms kan het voelen alsof je met het doel van een ton omzet alleen maar bezig bent met geld. Dat komt in het boek eveneens naar voren: niet alles draait om geld. Maar meer verdienen betekent vaak wel meer vrijheid. En dat is dan wel weer onbetaalbaar. Ik werk ten slotte om te leven en niet andersom. Een van de inzichten van Van Duijn is bovendien dat je eerst als mens moet groeien om je inkomen te laten groeien. Het gaat bij ondernemen niet alleen om de zakelijke kant, zeker ook om de persoonlijke ontwikkeling.

Meer verdienen, meer vrijheid

Alles bij elkaar de moeite om te lezen voor zowel startende ondernemers als gevestigde bedrijven die hun omzet willen verhogen. De route naar €100.000 omzet is een waardevolle investering voor iedereen die de ambitie heeft om die magische ton omzet te bereiken. De combinatie van theorie en praktijk in dit boek, inspireert en motiveert je om je zakelijke doelen waar te maken en zo in je privéleven meer vrijheid te creëren. Het is in feite voor iedere ondernemer haalbaar, als je maar in je achterhoofd houdt dat het nu eenmaal met vallen en opstaan gaat.

Naast dit boek, schreef Suzanne van Duijn ook Work Hard, Travel Harder. Nieuwsgierig? Ook deze kun je bestellen.  En op haar blog lees je alles over haar leven als digital nomad en businesscoach.

Categorieën

De blogs van de Rappe Redacteur bevatten affiliate links. Als je op deze links klikt en iets koopt, dan krijgt de Rappe Redacteur daar een commissie over. Het kost jou niks, maar het zorgt dat je alle content hier gratis kunt lezen. En soms kun jij ook een leuke korting krijgen op je aankoop. Dus, iedereen blij 😉