Kies voor een Beter Boompje deze Kerst

donderdag, 23 nov 2023

Kerst komt eraan en dan mag een mooie kerstboom niet ontbreken. Zelf had ik de mazzel dat ik een aantal jaar geleden een prachtige kunstboom van iemand kreeg die zelf geen zin meer had dat ding telkens in elkaar te zetten en op te tuigen. Maar heel eerlijk, er gaat eigenlijk toch niets boven een echte boom. Alleen is dat niet altijd erg duurzaam. De oplossing is dichtbij: kies voor een Beter Boompje deze Kerst.

Alleen in Nederland al gooien we jaarlijks 2,5 miljoen kerstbomen weg na de feestdagen. Hup, in de kliko of op een grote hoop voor een feestelijke kerstboomverbranding. Die bomen deden er jaren over om te groeien, kregen water en verzorging en wij maken er in drie weken korte metten mee. Niet bepaald goed voor het milieu. Om over de uitstoot van al die verbrandingen maar niet te spreken.

Kerstboom met kluit

Maar nu is er Beter Boompje. Het concept is echt geweldig. Je koopt een echte kerstboom met of zonder kluit. De boom met kluit wordt na de feestdagen weer terug geplant in het kerstbomenbos en volgend jaar gebruiken ze hem opnieuw. Voor de bomen zonder kluit plant Beter Boompje twee nieuwe herbruikbare biologische boompjes aan in datzelfde bos. Het is de bedoeling dat er op termijn geen wegwerpbomen meer verkocht worden, maar omdat er nu nog niet genoeg adoptiekerstbomen met kluit zijn, is dit even een soort tussenoplossing.

Ophalen of bezorgen

Denk je nou, goh, ik wil wel zo’n beter boompje, dan kun je er via de website eentje bestellen. Je kiest de maat die je wilt en een pick-up locatie in een van de deelnemende steden. Dat kan van Amsterdam tot Eindhoven, er is dit jaar zelfs een locatie in Antwerpen. Zit er geen locatie bij je in de buurt? Dan kun je de boom ook laten thuisbezorgen. Of regelen dat er bij jou eentje bijkomt 😉 . Zo haal je met een Beter Boompje deze Kerst een duurzame, echte boom in huis. Merry Christmas!

Categorieën

De blogs van de Rappe Redacteur bevatten affiliate links. Als je op deze links klikt en iets koopt, dan krijgt de Rappe Redacteur daar een commissie over. Het kost jou niks, maar het zorgt dat je alle content hier gratis kunt lezen. En soms kun jij ook een leuke korting krijgen op je aankoop. Dus, iedereen blij 😉